پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ |۲۷ ربیع‌الثانی ۱۴۴۶ | Oct 31, 2024
بب

حوزه/ مجلد دوم کتاب دروس فقهی (کتاب الخمس) از مجموعه تقریرات خارج فقه فقیه عالیقدر حضرت آیت الله سیدحسن مرتضوی (حفظه الله) به وسیله انتشارات بوستان کتاب منتشر گردید.

به گزارش خبرگزاری حوزه، مجلد دوم کتاب دروس فقهی (کتاب الخمس) از مجموعه تقریرات خارج فقه فقیه عالیقدر حضرت آیت الله سیدحسن مرتضوی (حفظه الله) به همت حجت الاسلام سید محسن مرتضوی وگروه تحقیق و پژوهش موسسه به سوی اجتهاد آماده و در ۷۶۷ صفحه توسط انتشارات بوستان کتاب منتشر گردید.

این اثر نفیس برگرفته از مجموعه دروس‌ خارج فقه حضرت آیت الله سید حسن مرتضوی (دامت برکاته) می باشد که به صورت موضوعی و گزینشی از مجموعه تقریرات معظم له در بیش از چهار دهه تدریس مستمر در حوزه علمیه خراسان سامان یافته و تدوین شده است.

بر اساس این گزارش جلد دوم مجموعه الخمس در خصوص دو بحث مهم وکاربردی، خمس ارباح مکاسب و مصرف خمس و مستحقین آن می‌باشد، این دروس در سال‌های ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۵ شمسی بر مبنای متن «تحریر الوسیله» امام خمینی (ره) تدریس شده است.

جلد اول این مجموعه به موضوعات مهم و پرکاربرد «کتاب الحجر» پرداخته است که مورد استقبال اساتید و فضلای حوزه علمیه واقع شده است.

این گزارش می افزاید: ساختار این اثر در دو فصل تدوین شده است . فصل اول آن با عنوان (خمس ارباح مکاسب) در چهار جهت به جهات مورد بحث به این موضوع پرداخته که عناوین این جهات عبارتند از: ۱- ادله وجوب یا عدم وجوب خمس در ارباح مکاسب ۲- عفو از وجوب خمس در ارباح مکاسب ۳- موضوع و متعلق خمس ۴- استثنای مئونه و فصل دوم از ساختار این اثر به مصرف خمس و مستحقین آن پرداخته شده است و مسأله مذکور در ۱۵ مبحث مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

تا کنون تقریرات دروس ومباحث آیت الله سید حسن مرتضوی همچون عناوین ( الدروس الفقهیه) در دوجلد به زبان عربی و (درس های مکاسب) در پنج جلد و (شرح زیارت جامعه کبیره) به زبان فارسی منتشر گردیده است .

لازم بذکر است موسسه بسوی اجتهاد از سال ۱۳۹۷ شمسی با هدف شناخت آراء و مبانی اندیشمندان معاصر و تکیه بر روش شناسی و نوآوری های علمی فقیهان، اقدام به تحقیق و پژوهش پیرامون تقریرات و آثار علمی بزرگان نمود که این پروژه با عنوان «فقیهان معاصر» شناخته می شود. پرداختن به فقیهان معاصر به خصوص اندیشمندانی که کمتر مجال پژوهش پیرامون اندیشه ایشان میسر شده است علاوه بر آشنائی با آخرین نظریات و دستاردهای علمی حوزه های علمیه تشیع به پرهیز از حجاب معاصرت منجر می گردد.

تا کنون پیرامون تقریرات آیت الله العظمی شیخ حسین حلی (رحمه الله علیه)، حضرت آیت الله سید علی سیستانی (دامت برکاته) و حضرت آیت الله سید حسن مرتضوی (دامت برکاته) فعالیت های پژوهشی صورت گرفته است و در آینده نزدیک نیز با عنایت پروردگار درباره اندیشه دیگر ستارگان آسمان فقاهت تحقیق می شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha